Το ktimatologio-fokidas.gr χρησιμοποιεί cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων και την λειτουργία κάποιων υπηρεσιών του. Αποδέχομαι | Μάθετε περισσότερα
Κτηματολόγιο Βοιωτίας Φωκίδας logo

Μέσω της Προανάρτησης θα ενημερωθούν οι δικαιούχοι για την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους και θα έχουν τη δυνατότητα, εντός προθεσμίας 45 ημερών από την έναρξη της προανάρτησης, να υποβάλλουν «αίτηση επανεξέτασης στοιχείων», στην οποία θα επισημαίνουν τυχόν σφάλματα που διαπιστώνουν.

Τι είναι η Προανάρτηση;

Είναι ένα βοηθητικό στάδιο στο οποίο καλείστε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία των ιδιοκτησιών σας όπως έχουν προκύψει από την επεξεργασία της δήλωσής σας. Αν βρείτε ελλείψεις ή σφάλματα μπορείτε να τα διορθώσετε εύκολα και ανέξοδα.  Έτσι αποφεύγετε μελλοντική άσκοπη ταλαιπωρία και έξοδα που απαιτούνται στα επόμενα στάδια της διαδικασίας.

Πώς ενημερώνομαι για την προανάρτηση στην περιοχή μου;

Εάν έχετε δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λαμβάνετε σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα (email). Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί να ενημερωθείτε από το τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης ή την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου.  

Τι απαιτείται για να μπω στην ηλεκτρονική εφαρμογή  και να δω τα στοιχεία που με αφορούν

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι οι κωδικοί εισόδου στο TAXISNET.

Τι πρέπει να κάνω άμεσα;

Ελέγξτε αν ισχύουν σήμερα τα στοιχεία επικοινωνίας που διαθέτουμε. Με τη συμμετοχή σας στη διαδικασία «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» εξασφαλίζετε την άμεση επικοινωνία του Κτηματολογίου μαζί σας για κάθε θέμα που αφορά την ιδιοκτησία σας.

Επιλέγοντας την ηλεκτρονική υπηρεσία «ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου, μπορείτε να συμπληρώσετε ή να αλλάξετε την ταχυδρομική σας διεύθυνση, τα τηλέφωνα και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

Προσοχή, δεν είναι δυνατή η αλλαγή ονόματος, πατρώνυμου κλπ.

 

Τι πρέπει να κάνω κατά τη διάρκεια της προανάρτησης

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγξετε με προσοχή όλα τα στοιχεία του ακινήτου και του δικαιώματός σας. Για κάθε ακίνητο θα βρείτε δύο αρχεία:

  • Το πρώτο είναι το Απόσπασμα Κτηματολογικού Πίνακα. Περιλαμβάνει τα προσωπικά σας στοιχεία, τα στοιχεία των τίτλων, του δικαιώματος (πχ πλήρης/ψιλή κυριότητα, επικαρπία) και του ποσοστού σας. Επίσης περιλαμβάνει πληροφορίες συνιδιοκτητών, βαρών και διεκδικήσεων.
  • Το δεύτερο είναι το Απόσπασμα Κτηματολογικού Διαγράμματος. Πρόκειται για απόσπασμα χάρτη, στο οποίο φαίνεται η θέση, το σχήμα και τα όρια του ακινήτου σας. Επίσης αναγράφεται το εμβαδόν του ακινήτου και η «αποδεκτή απόκλιση». Για περισσότερες πληροφορίες δείτε ΕΔΩ.

 

Εάν είναι όλα σωστά;

Δεν απαιτείται από πλευρά σας καμία ενέργεια. Σας προτείνουμε να αποθηκεύσετε τα αρχεία αυτά στον υπολογιστή σας.

Θα ενημερωθείτε εκ νέου ηλεκτρονικά για την έναρξη της Ανάρτησης, η οποία είναι η τελική φάση που θα πρέπει να επανελέγξετε τα στοιχεία σας. Η Ανάρτηση θα είναι η τελευταία φορά που θα μπορείτε, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, να διορθώσετε τυχόν ελλείψεις και σφάλματα στις ιδιοκτησίες σας.

  

Αν υπάρχουν σφάλματα;

Θα πρέπει να υποβάλλετε Αίτηση Επανεξέτασης Στοιχείων στην οποία θα αναφέρετε τα σφάλματα που εντοπίσατε.  Η αίτηση υποβάλλεται:

Ψηφιακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Κτηματογράφησης
Κατόπιν ραντεβού στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης

 

Αν δεν έχω δηλώσει ένα ακίνητό  μου, μπορώ να το κάνω στην Προανάρτηση;

Μπορείτε, η διαδικασία συλλογής δηλώσεων συνεχίζεται κανονικά.

Copyright © 2023 Κτηματολόγιο Βοιωτίας Φωκίδας | Webhosting and developing by Aspx.gr